Τίνα - Εξαγωγές

Από την ανεργία στην επιχειρηματικότητα! Αμέτρητα χαμόγελα για τη γυναικεία νεανική επιχειρηματικότητα που ήρθε στην οικογένεια μας!!! Εξαγωγές premium παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.

Η Τίνα μας εμπιστεύτηκε από τη πρώτη στιγμή ακούγοντας για την Action Finance Initiative σε ένα event της Orange Grove. Το όραμα της ήταν ξεκάθαρο από τη πρώτη στιγμή. Ήθελε να αξιοποιήσει όλες τις γνώσεις και δεξιότητες που είχε αποκτήσει από μια επαγγελματική πορεία χρόνων στον ιδιωτικό τομέα, αλλά κάνοντας κάτι δικό της. Η ιδέα υπήρχε, η πίστη στις προοπτικές της μεγάλη και το μόνο που έλειπε ήταν η χρηματοδότηση.

Με την Τίνα αρχικά κάναμε 2 συναντήσεις για να χαρτογραφήσουμε το Business Model Canvas της επιχειρηματικής της ιδέας. Ταυτόχρονα η Τίνα έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ιδρύσει την ατομική της επιχείρηση. Δουλέψαμε στη συνέχεια στο 3 ετές επιχειρησιακό πλάνο της εταιρίας της και καταλήξαμε σε πρόβλεψη πωλήσεων, αποτελεσμάτων χρήσης, ταμειακών ροών, ενώ καταλάβαμε τη δυναμική του "νεκρού σημείου" της επιχείρησης.

Με μόλις δύο εβδομάδες σκληρής δουλειάς ο φάκελος της ολοκληρώθηκε και τα καλά νέα της έγκρισης για χρηματοδότηση ακολούθησαν άμεσα!

Η Τίνα θα εξάγει μέσω του e-shop της premium παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και έτσι θα βοηθά τους τοπικούς παραγωγούς. Η AFI της έδωσε την ευκαιρία που κανείς άλλος δεν τολμούσε.