Ρομίνα Καραμανέα

Εχοντας και εμπειρία ως λέκτορας σε αναγνωρισμένες σχολές στο Λονδίνο η Ρομίνα αποφάσισε να γύρισει στην γενέτηρα της, Ελλάδα, και να διδάξει όσα έμαθε για την τέχνη του fashion design και του πατρόν απο το ατελιέ της - τα ονόμασε Fashion Seminars by Romina Karamanea και απευθύνθηκε στην AFI προκειμένου να αφυπνίσει το επώνημο brand της, με τη συλλογή της για την Ανοιξη/Καλοκαιρι του ‘17!

Με πολυετές βιογραφικό στη βιομηχανία της μόδας του Λονδίνου, βραβεία και συνεργασίες με διεθνούς φήμης brands, presentations στα πιο γνωστά fashion week του κόσμου και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Central Saint Martins, η Ρομίνα Καραμανέα έχει αναγνωριστεί ως μία από τους 100 πιό καινοτόμους νέους σχεδιαστές παγκοσμίως.

Η σχεδιαστική της ταυτοτητα έχει περιγραφεί ως γεωμετρική, αρχιτεκτονική αλλά και πειραματική. Το πάθος της Ρομίνας είναι να δημιουργεί φρέσκιες σχεδιαστικές προτάσεις που κολακέυουν τη γυναικεία σιλουέτα και φέρουν αισθητικά στοιχεία από το μοντερνισμό.

Εχοντας και εμπειρία ως λέκτορας σε αναγνωρισμένες σχολές στο Λονδίνο η Ρομίνα αποφάσισε να γύρισει στην γενέτηρα της, Ελλάδα, και να διδάξει όσα έμαθε για την τέχνη του fashion design και του πατρόν απο το ατελιέ της - τα ονόμασε Fashion Seminars by Romina Karamanea.

Ετοιμη πιά να αφυπνίσει το επώνημο brand της, με τη συλλογή της για την Ανοιξη/Καλοκαιρι του ‘17 η Ρομίνα απευθύνθηκε στην ομάδα της AFI οπου βρήκε την πολύτιμη βοήθεια των σιμβούλων και μεντόρων της. Μαζί δουλέψανε επάνω στη στρατηγική πωλήσεων και την κοστολόγηση του προϊόντος και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το επιχειρηματικό της όραμα και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Η ελληνίδα σχεδιάστρια θα μπορεί πλέον να δημιουργεί και να παράγει τα προϊόντα ROMINA KARAMANEA αποκλειστικά στην Ελλαδα, συνεχίζοντας βέβαια την πώληση και τη προώθηση αυτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα προετοιμάζει το νέο αίμα ελλήνων σχεδιαστών για την σταδιοδρομία τους στην απαιτητική αρένα της μοδας.