Δημήτρης - Ηλεκτρονική πλατφόρμα Workbench

Προφίλ: 25 ετών. Ηλεκτρολόγος.
Προσπάθησε ανεπιτυχώς να αιτηθεί σε τράπεζα.
Λύση: Χρηματοδοτήθηκε άμεσα από την AFI! Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε!!!

H ιδέα προέκυψε όταν ο Δημήτρης αντιλήφθηκε ότι η κρίση απαιτεί νέους τρόπους σκέψης στην εργασία. Τι θα γινόταν αν υπήρχε μια πλατφόρμα που συνδέει ελεύθερους επαγγελματίες από διάφορους τομείς με την αγορά εργασίας; Πως θα ήταν ένας online πάγκος εργασίας για όσους ψάχνουν συνεργάτες; Η workbench είναι μια νέα πλατφόρμα διασύνδεσης ελεύθερων επαγγελματιών με πελάτες. Ένα project που βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης από τον 25χρονο Δημήτρη Κουσκούση και την ομάδα του και σε λίγους μήνες θα βρίσκεται στον αέρα, με την χρηματοδότηση και υποστήριξη της Action Finance Initiative - AFI.

Ο Δημήτρης παρακολούθησε σεμινάρια επιχειρηματικότητας στο EkinisiLab, μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων. Άκουσε για την AFI ένα απόγευμα στις εγκαταστάσεις του EkinisiLab σε μια παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης.

Η χημεία ήταν άμεση: η ιδέα του, η εργατικότητα του, το πάθος του για το project, η αυτοπεποίθηση για την πλατφόρμα που είχε στα σκαριά μας κέρδισε. Ήρθε καλά προετοιμασμένος και μαζί με την ομάδα της AFI δόμησε με νούμερα τις προβλέψεις του και επιβεβαίωσε την βιωσιμότητα της ιδέας του. Στην πορεία βρήκε συνεργάτες που θέλησαν να συμμετέχουν στο εγχείρημα του και που πίστεψαν έμπρακτα σε αυτό.

Ο Δημήτρης μας απέδειξε το "όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος"! Είναι τιμή της AFI που είναι η ίδια ο τρόπος που έδωσε φτερά στο Δημήτρη και την ομάδα του.

Τώρα είναι ώρα να ξεκινήσει μια πορεία μαζί με τον μέντορα του που θα τον υποστηρίξει καθ' όλη τη διάρκεια της μικροπίστωσης.