Ποιοί Είμαστε

Όραμα

Η AFI παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα, βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες  επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη.

Συγκεκριμένα, η AFI  προάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα, παρέχοντας πρόσβαση σε μικροδάνεια μέχρι 12.500 ευρώ σε επίδοξους και υφιστάμενους επιχειρηματίες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές ανεξαρτήτως επιχειρηματικής δραστηριότητας (πλην: παραγωγής και εμπορίας αποσταγμάτων, καπνικών προϊόντων, πυρομαχικών και τζόγου), βαθμού καινοτομίας, κατηγορίας επένδυσης και χρήσης τεχνολογίας. Παράλληλα το προσωπικό της AFI, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών της, παρέχει δωρεάν επιχειρηματική υποστήριξη πριν και μετά την παροχή του δανείου προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μικροεπιχειρηματία.

Μέσω της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας,  η ΑFI προωθεί την αυτοαπασχόληση, μειώνει την ανεργία και βοηθάει τους επιχειρηματίες να πετύχουν οικονομική ανεξαρτησία, έτσι ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν κοινωνικά και οικονομικά στην ελληνική κοινωνία.

Η γεωγραφική κάλυψη της χρηματοδότησης εκτείνεται στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας και Κορίνθου, καθώς και στην Κρήτη στην Θεσσαλονίκη και περιοχές Β Ελλάδος σε ακτίνα 1,5 ώρας με το αυτοκίνητο απο την Θεσσαλονίκη.

Η AFI είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με ιδρυτικούς εταίρους την ActionAid Hellas και την γαλλική οργάνωση ADIE.

Η παρούσα πρωτοβουλία δεν είναι επιχορήγηση ούτε συνδέεται με προγράμματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ.

Γιατί Είμαστε Διαφορετικοί

Η Ομάδα

Αναστασία Τσίλογλου, Γενική Διευθύντρια AFI

Αναστασία Τσίλογλου

General Manager

MBA, Cornell University

Προϋπηρεσία: Microsoft, pamediakopes.gr, Médecins Sans Frontières, British Petroleum, Tellas. Εμπειρία σε: Finance, business planning, product development, product management. Έχει ζήσει κι εργαστεί σε 3 ηπείρους.

Μαρίσα Αντωνοπούλου, Αθήνα, υπεύθυνη ανάπτυξης AFI

Μαρίσα Αντωνοπούλου

Business Development Manager

Φιλοσοφία και Οικονομικά στο University of Bristol, Chartered Certified Accountant

Προϋπηρεσία: PwC, Navios, Haagen Dazs, Model United Nations. Εμπειρία σε: Ναυτιλιακά και χρηματοοικονομικά, business planning, auditing, small business development. Έχει ζήσει στην Αγγλία, Ελλάδα και Νότια Αφρική

Δημήτρης Σίμος, Microcredit Development Officer - Αθήνα AFI

Δημήτρης Σίμος

Microcredit Development Officer - Αθήνα

Οικονομικά στο ΟΠΑ, Master in Finance στο Tilburg University

Προϋπηρεσία: Construction sector- credit control. Εμπειρία σε: Corporate finance, entrepreneurial finance, business planning, small business development. Διάκριση σε Ολλανδικό διαγωνισμό: New product-Business planning.

Διευθύντρια Γραφείου Β. Ελλάδας AFI

Έλενα Φαρίνη

Διευθύντρια Γραφείου Β. Ελλάδας

Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων ΟΠΑ & Δίπλωμα στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Διεθνής Ένωση Λογιστών)

Προϋπηρεσία: KPMG, Alumil, ΤΕΙ-Θ, Center for Democracy & Renciliation in SE Europe (CDRSEE) Eμπειρία σε: Finance, Accounting, Tax audit, Tax consulting, IFRS, Reporting, Business Planning

https://www.afi.org.gr/userfiles/people/Pavlos%20Antonoglou_1256549891.PNG

Παύλος-Γεώργιος Αντώνογλου

Microcredit Development Officer - Θεσσαλονίκη

MSc, Financial Management and International Accounting, Henley Business School - International Capital Markets Association Centre.

Προϋπηρεσία : Eurobank SA, Fidelity Investments, Guardian Trust Financial Services SA, Family Office Services Pte Ltd, DNA Wealth Concierge Lda. Εμπειρία σε: Investment Banking, Active and Passive Wealth Management, Fiduciary Services, Corporate Finance, Corporate Structuring, SME’s business planning. Έχει ζήσει και εργαστεί στην Ελλάδα, Μάλτα, Πορτογαλία και Σιγκαπούρη.

Pericles Ananiadis, Information Technology Director

Περικλής Ανανιάδης

Information Technology Director

Computer Science στο University of Westminster, PMP, CIA, CTFL, CIFR

Προϋπηρεσία: Eurobank, Eurobank Cards, Intracom, Hero Consultants,. Εμπειρία σε: Τραπεζικά Συστήματα, Operational Mergers, Digitalization, Software Testing, Είναι Co-Founder & CIO Ελληνικής εταιρείας Software Testing.

Dorothea Gkikopouli

Δωροθέα Γκικοπούλη

Microcredit Development Officer – Αθήνα

MSc, Project Planning and Management, University of Bradford – Department of Peace Studies and International Development. Certified Associate in Project Management (CAPM)

Προϋπηρεσία: ΝΑΤΟ HQ, TATA Consultancy Services, ITWAY Hellas, Retail shop owner Εμπειρία σε: Project Planning, Accounting, Retail Management, Business Planning, Budget Planning Analysis Έχει σπουδάσει και εργαστεί στην Αγγλία, Ιταλία, Ουγγαρία και Βέλγιο

Χρηματοδότες

Η AFI λειτουργεί ανεξάρτητα και το έργο της δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την αμέριστη υποστήριξη και τις δωρεές των χορηγών της:

Τα ποσά των μικρο-δανείων έχουν εξασφαλιστεί από ιδιώτες δωρητές.

Τραπεζικοί Συνεργάτες

H ΑFI είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία και βάση του Τραπεζικού νόμου στην Ελλάδα (3601/2007) οφείλει να συνεργαστεί με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να μπορεί να εκταμιεύει, δανειοδοτεί και χρηματοδοτεί επιχειρήσεις.

Ο τραπεζικός συνεργάτης της AFI είναι η Eurobank μέσω των οποίων εκταμιεύονται μικρο-δάνεια σε νεοσύστατες ή υφιστάμενες μικρο-επιχειρήσεις με ποσά μέχρι 12.500 ευρώ. Το ετήσιο επιτόκιο δανεισμού εξαρτάται από το Euribor και ανέρχεται στο 7.1% για επενδυτικά δάνεια και 7.6% για κεφάλαιο κίνησης (επιτόκιο Δεκεμβρίου 2017), η αποπληρωμή γίνεται έως και 48 μήνες, ενώ η περίοδος χάριτος μπορεί να φτάσει τους 6 μήνες.

Στο σχήμα συνεργασίας η AFI αναλαμβάνει την προεπιλογή, την εκπαίδευση και το mentoring των υποψηφίων μικροεπιχειρηματιών, ενώ η Eurobank αναλαμβάνει τον πιστωτικό έλεγχο και τη χρηματοδότηση.

Συνεργάτες Πεδίου

Η AFI συνεργάζεται με άλλες μη-κερδοσκοπικές εταιρίες, εκπαιδευτικούς φορείς κι άλλους οργανισμούς που μοιράζονται το όραμά μας για ανάπτυξη και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα. Ενδεικτικά κάποιοι απο αυτούς είναι:

Στρατηγικός συνεργάτης της AFI, το The People's Trust

The People's Trust

Το The People’s Trust είναι ένας ιδιωτικά χρηματοδοτούμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντάς τους υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και μικροχρηματοδότησης με τη μορφή δωρεάς.

Στρατηγικός Συνεργάτης της AFI το Venture Garden

Venture Garden

To VentureGarden δημιουργήθηκε από το Anatolia School of Business, το ALBA Graduate Business School και το The Hellenic Initiative με στόχο να υποστηρίξει του συμμετέχοντες να αναπτύξουν τον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης.

Στρατηγικός συνεργάτης της AFI, το Orange Grove

Orange Grove

To Orange Grove είναι ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής και υποστήριξης σε επιχειρηματίες ή επίδοξους επιχειρηματίες που ιδρύθηκε από την Ολλανδική πρεσβεία.

Προώθηση νέων εταιριών από την AFI και το FOUND.ATION

Found.ation

Επιχειρηματικός φορέας φιλοξενίας, εκκόλαψης και προώθησης νεοφυών εταιρειών που αναπτύσσουν τεχνολογικά προϊόντα κι υπηρεσίες. Παρέχει ειδικά προγράμματα acceleration (επιχειρηματικής επιτάχυνσης) για την υποστήριξη & καθοδήγηση startup εταιρειών με σχετικές εκδηλώσεις/hackathons.

Συνεργάτης της AFI το Impact Hub, η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων

Impact Hub Athens

Μια δυναμική κοινότητα, παγκόσμια συνδεδεμένη που εμπνέει και φέρνει κοντά ανθρώπους και οργανισμούς, που μέσα από υπεύθυνες και βιώσιμες πρωτοβουλίες φέρνουν την αλλαγή. Με βάση την επιχειρηματικότητα στοχεύει σε πρωτοποριακές ενέργειες, οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.

Συνεργάτης της AFI, το KΕΜΕΛ, κέντρο εθελοντών manager Ελλάδος

KEMEL

Το ΚΕΜΕΛ συγκροτείται από ενεργά και πρώην ανώτατα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, με πολύχρονη σταδιοδρομία σε Ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, που παρέχουν την επιχειρησιακή πείρα και τεχνογνωσία τους εθελοντικά σε κοινωνικούς φορείς, μικρές επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες.

Υποστηρικτής της AFI, το Solidarity Νow

Solidarity Mission

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Solidarity Mission έχει ως αποστολή την συμβολή στην ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Τα προγράμματα που υλοποιεί και οι υπηρεσίες που παρέχει, στοχεύουν στη δημιουργία και στην ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων και κοινωνικών καινοτομιών.

Συνεργάτης της AFI το Ekkinisi Lab του Δήμου Αθηναίων

Ekkinisi Lab

Οργανωμένο Περιβάλλον Εκκόλαψης Επιχειρηματικών Σχεδίων, μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Που παρέχει Coaching και Συμβουλευτική, Κατάρτιση, Δικτύωση-Mentoring.

Συνεργάτης της AFI, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

American Farm School

Ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1904, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ένα κέντρο διδασκαλίας και ερευνητικής αριστείας στην αειφόρο γεωργία, το περιβάλλον και άλλες επιστήμες της ζωής.

Συνεργάτης AFI, το Praxis Business Centre BCC

Praksis Business Coaching Center

Το PRAKSIS Business Coaching Center (BCC) είναι μία νέα πρωτοβουλία της PRAKSIS ΜΚΟ, σκοπός της οποίας είναι η υποστήριξη των ανέργων προερχόμενοι από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, βοηθώντας τους να επανενταχθούν ουσιαστικά στην αγορά εργασίας και κυρίως στο «Επιχειρείν».

Στρατηγικός συνεργάτης της ΑFI, το Incubation for Growth

i4G

Η i4G, η πρώτη ιδιωτική θερμοκοιτίδα στη Θεσσαλονίκη από το 2003 υποστηρίζει νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας παρέχοντας χώρο, υπηρεσίες, κεφάλαιο εκκίνησης και συμμετοχή στις εταιρίες διοικητικά και εμπορικά. Σήμερα φιλοξενεί περισσότερες από 20 εταιρίες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης που απασχολούν περισσότερα από 150 άτομα. Από το 2017, λειτουργεί στο κέντρο της πόλης η i4G PRO, ως προ-θερμοκοιτίδα και συνεργατικός χώρος.

CSR προγράμματα

PwC Greece

Στο επίκεντρο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC, βρίσκονται οι άνθρωποί μας οι οποίοι εκπαιδεύουν εθελοντικά κοινωνικές επιχειρήσεις και ΜΚΟ βοηθώντας τους να επιτύχουν και να προσφέρουν αποτελεσματικό έργο στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε την AFI εδώ και τρία χρόνια. Συγκεκριμένα, στελέχη της εταιρείας μας εργάζονται εθελοντικά σε μία θέση πλήρους απασχόλησης στην AFI, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Στόχος τους είναι η βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητα των διαδικασιών της. Επιπλέον, εργαζόμενοι της εταιρείας μας διεξάγουν σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στις κοινωνικές και νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από την AFI.

Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης στην κοινωνία και να βοηθήσουμε στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Είμαστε ένα δίκτυο εταιρειών σε 157 χώρες με περισσότερα από 208.000 στελέχη που δεσμεύονται να παραδίδουν ποιοτικό έργο στις ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που αναλαμβάνουν. Έχουμε γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και απασχολούμε περισσότερους από 900 εργαζόμενους. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.pwc.gr.

Υποστήριξη μικροδανείων με εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα  και Watt & Volt

WATT+VOLT

H WATT+VOLT σε συνεργασία με τον οργανισμό Action Finance Initiative, κατανοώντας πλήρως την εποχή της κρίσης και της ανεργίας και ανταποκρινόμενη στις αντιξοότητες μιας επιχειρηματικά δύσκολης εποχής, προάγει «το επιχειρείν» σε πράξη. Ενημερώνοντας το κοινό και προωθώντας τη φιλοσοφία της AFI και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη και την υλοποίηση νέων επιχειρηματικών ιδεών, συμβάλλει στη συγκεκριμένη ενέργεια, την οποία ήδη στηρίζουν αξιόλογοι ιδιωτικοί φορείς και οργανισμοί και στην Ελλάδα. Στόχος της WATT+VOLT, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, είναι η μείωση της ανεργίας, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας σε νέους ή υφιστάμενους επιχειρηματίες και κατ’ επέκταση η οικονομική τους ανεξαρτησία, ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν κοινωνικά και οικονομικά στην ελληνική κοινωνία. .

 

Προφίλ WATT + VOLT

Η WATT + VOLT είναι ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας.

Σ’ έναν κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς, το όραμα της WATT + VOLT είναι να βρίσκεται πάντα σε θέση να προσφέρει σε κάθε Έλληνα καταναλωτή, καινοτόμες υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις δικές του ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον και εφόδια την υψηλής τεχνολογίας εσωτερική υποδομή και την τεχνογνωσία και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η WATT+VOLT ξεχωρίζει για τη σταθερή αφοσίωση, την αμεσότητα και την ευελιξία που αντιμετωπίζει τις ανάγκες των πελατών της, φροντίζοντας ταυτόχρονα να στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα και τα ελληνικά νοικοκυριά, προσφέροντας πάντα ανταγωνιστικές χρεώσεις.

Η στελέχωση της WATT+VOLT με έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες αλλά και η συστηματική επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθιστούν τη WATT+VOLT ως έναν ιδιαίτερα καινοτόμο εναλλακτικό Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρικής Ενέργειας σε οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους και μεγάλους οργανισμούς, με ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης.

Προσφέροντας ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε ανταγωνιστικές τιμές και με ξεκάθαρη τιμολογιακή πολιτική, με σταθερότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό, η WATT+VOLT εξελίσσεται διαρκώς, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ορθολογική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, στη μείωση του κόστους στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και στον καλύτερο έλεγχο αυτού του κόστους.

Το όραμα της WATT+VOLT είναι να βοηθά και να καθοδηγεί τον καταναλωτή, ώστε να συνειδητοποιήσει καλύτερα την έννοια της εξοικονόμησης της ενέργειας, να ελέγχει αποτελεσματικότερα το ενεργειακό του αποτύπωμα, να μειώνει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής του, να προϋπολογίζει τα έξοδα σε ηλεκτρικό ρεύμα, έχοντας παράλληλα θετικό αντίκτυπο στα οικονομικά του. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνονται θετικές αλλαγές στον τρόπο που όλοι χρησιμοποιούμε την ενέργεια χωρίς να πραγματοποιείται καμία αλλαγή στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του μετρητή και χωρίς να διαφοροποιείται η ποιότητα ή η τάση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η πληροφορία που παρέχουν τα πληροφοριακά συστήματα στα οποία στηρίζεται η υποδομή της εταιρείας WATT+VOLT, μας δίνει τη δύναμη να προσφέρουμε προς τους πελάτες μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, γεγονός που επιτυγχάνεται με τη στελέχωση και θέσης σε λειτουργία Τμήματος Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης εσωτερικά στην εταιρεία. Όλοι οι εκπρόσωποί μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι, έχοντας τη δυνατότητα να χτίζουν σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες, με βάση την ακεραιότητα και την αξιοπιστία.

Η WATT + VOLT δραστηριοποιείται στο διασυνοριακό εμπόριο προβαίνοντας σε εισαγωγές και εξαγωγές ενέργειας σε ετήσια, μηνιαία αλλά και ημερήσια βάση, έχοντας ως σκοπό την εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων ξένων αγορών, με αποτέλεσμα την μέγιστη διασπορά του επιχειρηματικού της ρίσκου. Συμμετέχει δε σε διαγωνισμούς εκχώρησης δικαιώματος μεταφοράς ενέργειας σε όλα τα ελληνικά σύνορα και αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη και συνομιλητή στον διεθνή χώρο του εμπορίου ηλεκτρικής ενέργειας.

Η φιλοσοφία της WATT+VOLT στηρίζεται στη μέγιστη ικανοποίηση του καταναλωτή και στις ολοκληρωμένες λύσεις που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει με βάση τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.

Συνεργάτης της AFI το δικηγορικό γραφείο Παπακωνσταντίνου.

Law Offices Papakonstantinou

Το δικηγορικό γραφείο Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει αφιλοκερδώς την ΑΦΗ παρέχοντας νομικές συμβουλές σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, καθώς και με όλες τις νομικές πτυχές της ανάπτυξης και λειτουργίας του οργανισμού.

Το Δικηγορικό Γραφείο Παπακωνσταντίνου δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία τόσο στο δικαστηριακό τομέα όσο και στη συμβουλευτική δικηγορία σε τομείς όπως το εμπορικό δίκαιο, δίκαιο εμπορικής αντιπροσωπείας και διανομής, δίκαιο εταιρειών, συγχωνεύσεις και εξαγορές, δίκαιο ανταγωνισμού, εργατικό δίκαιο, ακίνητα, προστασία καταναλωτή, βιομηχανική και πνευματική ιδιοκτησία. Από την ίδρυσή του το 1955, το γραφείο έχει παράσχει νομικές υπηρεσίες σε πολλούς Έλληνες και ξένους πελάτες που περιλαμβάνουν διεθνείς εταιρείες με ηγετική θέση παγκοσμίως, ελληνικές και ξένες εταιρείες και οργανισμούς, επιχειρηματίες και ιδιώτες.
(www.papaconstantinou-law.gr)

Συνεργάτης της AFI, το The Newtons, Gravity

Gravity The Newtons

H “Gravity The Newtons” είναι μια εταιρεία επικοινωνίας η οποία δουλεύει με στόχο το αποτέλεσμα και με όπλα την κατανόηση της εποχής και τη δύναμη της ιδέας. Η αφιλοκερδής προσφορά της στην ΑΦΗ ήταν μέγιστη και της οφείλουμε το ευφάνταστο δημιουργικό, την παραγωγή και τη διαπραγμάτευση για δωρεάν airtime των πρώτων ραδιοφωνικών σποτ του οργανισμού! Χάρη στην ομάδα της "Gravity The Newtons", όλα τα ραδιοφωνικά σποτ της ΑΦΗ ακούγονται στον σταθμό "Παραπολιτικά". Ακούστε τα στο http://www.afi.org.gr/el/videos-press-radio

Annual Reports

Every cloud has its silver lining. Agility and innovation have been the silver lining of the pandemic. In 2021, having already two tough years under our belts, both AFI and the entrepreneurs we have supported, invested considerable effort and resources to innovate, transform,
restructure, and embrace new models, technologies, and automations. In 2021, AFI  embarked on building the foundation of the organization’s growth and expansion.

Annual Report 2021

Every cloud has its silver lining. Agility and innovation have been the silver lining of the pandemic. In 2021, having already two tough years under our belts, both AFI and the entrepreneurs we have supported, invested considerable effort and resources to innovate, transform, restructure, and embrace new models, technologies, and automations. In 2021, AFI embarked on building the foundation of the organization’s growth and expansion.

Περισσότερα
The Impact Assessment and Client Satisfaction Survey 2021 highlights the positive social and economic impact of AFI’s continued operation since inception (2014), achieving its mission statement that its founders set forth. The results of this report is a valuable legacy while also functioning as a minimum benchmark of social performance for the years to come.

Impact Study 2021

The Impact Assessment and Client Satisfaction Survey 2021 highlights the positive social and economic impact of AFI’s continued operation since inception (2014), achieving its mission statement that its founders set forth. The results of this report is a valuable legacy while also functioning as a minimum benchmark of social performance for the years to come.

Περισσότερα
Life is what happens while we are busy making other plans. In 2020 we were all caught by surprise, disconnected from any conditions we took for granted, and impacted severely, in all aspects of our being. In AFI, as in everywhere else, we had to put most of our initial plans on hold, to roll up our sleeves and put new priorities in place.

Annual Report 2020

Life is what happens while we are busy making other plans. In 2020 we were all caught by surprise, disconnected from any conditions we took for granted, and impacted severely, in all aspects of our being. In AFI, as in everywhere else, we had to put most of our initial plans on hold, to roll up our sleeves and put new priorities in place.

Περισσότερα
Εκτίμηση αντικτύπου και έρευνα ικανοποίησης πελατών της AFI

Annual Report 2019

In 2019 we celebrated a 5 years’ long journey into microfinance and support of micro-entrepreneurship in Greece. A journey with constant shifts, transformations, challenges and pivotal points.

Περισσότερα
Εκτίμηση αντικτύπου και έρευνα ικανοποίησης πελατών της AFI

Annual Report 2018

2018 was a year of focused work with an eye to the future. However numerous and tempting the distractions throughout the year, AFI aimed intentionally mainly at three things:To offer its microfinance services to more Greek territories,To foster strategic partnerships,To prove that microfinance creates value.

Περισσότερα
Social Return on Investment

Social Return on Investment

AFI was created in order to face the social and economic exclusion by helping vulnerable people, unemployed and self-employed people who are excluded from the mainstream banking system, to start-up or to develop their business or a micro-enterprise.

Περισσότερα
Ετήσια αναφορά 2017 για τα αποτελέσματα μικροπιστώσεων της AFI

Annual Report 2017

In 2017 we became three years old and we celebrated numberous achievements. The success of our organization can only be measured through the success of those we support and this guided our decisions and actions these past 12 months

Περισσότερα
Αναφορά δραστηριοτήτων Action Finance Initiative 2016

Annual Report 2016

This past year Action Finance Initiative (AFI) made a leap in spreading the power of microfinance in Greece. Amidst difficult times, hundreds of people were informed about the transformative potential of the tool and were trained on various business thematics

Περισσότερα
Εκτίμηση αντικτύπου και έρευνα ικανοποίησης πελατών της AFI

Impact Study 2016

AFI was created to tackle social & economic exclusion by helping unemployed and self-employed persons and generally vulne rable citizens excluded from mainstream banking system, to start-up or develop a professional activity or a micro-enterprise.

Περισσότερα